Νέο ΕΣΠΑ με ενίσχυση ως 50% για μικρές τουριστικές μονάδες



Στα σκαριά είναι πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 120 εκατ. ευρώ, για την ίδρυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Η σχετική πρόσκληση αναμένεται -σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης- να δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο φθινόπωρο.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα θα ενισχυθούν επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη δημιουργία μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης και την υποστήριξη της λειτουργίας της για διάστημα έως 6 μηνών από την έναρξη. Επίσης, επιλέξιμα θα είναι έργα για την ολοκλήρωση καταλυμάτων, των οποίων η κατασκευή έχει αρχίσει και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν, λόγω δυσκολιών οφειλόμενων στην οικονομική κρίση. «Εμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μονάδων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και συμβάλλουν ταυτόχρονα στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας», όπως τονίζεται από το υπουργείο.

Δικαιούχοι – ενισχύσεις

Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι θα προσδιοριστούν στη σχετική πρόσκληση.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.