Η συνάντηση των κορυφαίων του internet στην IoT Evolution Expo



Τι είναι αυτό που κάνει τον διευθυντή ενός νοσοκομείου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με έναν αυτοκινητοβιομήχανο και το πρόεδρο ενός μιντιακού ομίλου με έναν μεγαλοκτηνοτρόφο;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι για να να παίξουν μία δυνατή παρτίδα πόκερ καλό είναι να μην ποντάρετε όλα σας τα χρήματα σε αυτή την επιλογή. Μπορεί να συμβεί και αυτό, κάποιο βράδυ χαλάρωσης, αλλά ο λόγος που κορυφαίοι επιχειρηματίες από όλους τους τομείς και άνθρωποι της τεχνολογίας βρέθηκαν στο Λας Βέγκας είναι άλλος.

Στο θρυλικό Caesars Palace, όπου έχουν δώσει αγώνες πρωταθλητές πυγμαχίας από τον Μοχάμεντ Άλι και τον Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ έως τον Βλαντιμίρ Κλίτσκο και έχουν τραγουδήσει από τον Φρανκ Σινάτρα και Έλτον Τζον μέχρι την Σερ και την Σελίν Ντιόν, πραγματοποιήθηκε ο Internet of Things Evolusion Expo, η κορυφαία διοργάνωση στον χώρο του ίντερνετ της επόμενης μέρας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, Intenet of Things είναι η εξέλιξη όσων γνωρίζουμε στο διαδίκτυο. Έχει να κάνει με την ψηφιακή διασύνδεση σε μία πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από αυτή που κυριαρχεί σήμερα, δηλαδή το ίντερνετ σε υπολογιστές και κινητά. Αφορά, μεταξύ άλλων, το έξυπνο σπίτι (σ.σ. μια πρώτη γεύση παίρνουμε αυτό το καλοκαίρι και στην Ελλάδα όπου τα κλιματιστικά μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω wi-fi), τις έξυπνες πόλεις (τα πρώτα βήματα έχουν γίνει στην Χαλκίδα, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, όπου για παράδειγμα μπορείς να ενημερωθείς στο κινητό για το που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ) καθώς και πλειάδα εφαρμογών σε βιομηχανία, πρωτογενή παραγωγή και υγεία.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τους τελευταίους τομείς είναι η δυνατότητα παρακολούθησης θερμοκρασίας και άλλων στοιχείων του ασθενή από απόσταση, κάτι που γλυτώνει αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα των νοσοκόμων και αντίστοιχα στην κτηνοτροφία, η άμεση μετάδοση μέσω μηνύματος στον κτηνοτρόφο για υψηλότερη θερμοκρασία ενός ζώου, την στιγμή του αρμέγματος από μηχάνημα, μπορεί να προλάβει την μετάδοση ασθενειών και στα υπόλοιπα ζώα του κοπαδιού.

Πρόσφατη μελέτη της εταιρείας ερευνών Gartner προβλέπει ότι το Internet of Things θα επιφέρει μία συνολική οικονομική πρόσθετη αξία της τάξης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι το έτος 2020. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών θα φτάσει τον αριθμό των 26 δισεκατομμυρίων, ενώ οι πληροφορίες που διαχειρίζονται οι επιχειρήσεις θα αυξηθεί έως και 14 φορές.

Όσοι βρέθηκαν στο Internet of Things Evolution Expo είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά πως είναι να οδηγείς ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είναι πλήρως διασυνδεδεμένο μετά από την συνεργασία της Nokia με την T-Mobile και την Hertz. Κάποιοι ελάχιστοι είχαν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία να το οδηγήσουν πρώτοι καθώς αυτές οι τεχνολογίες, στην προκειμένη περίπτωση προσωποποιημένες επιλογές οδήγηση, μπαίνουν ραγδαία στην καθημερινότητα μας.

Κορυφαίοι ομιλητές όπως η Jennifer Singh, Διευθύντρια Εφαρμοσμένης Καινοτομίας του πρακτορείου Thomson Reuters, o Tao Zhang, Διευθυντής στην κοινοπραξία OpenFog και διαδεκεκριμένος μηχανικός της CISCO και ο John Rosseman, υπεύθυνος στρατηγικής στην Amazon για το Internet of Things παρουσίασαν και μεταλαμπάδευσαν στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο την επόμενη ημέρα όπου το internet θα έχει βγει από το "κλουβί" της οθόνης του υπολογιστή και του κινητού, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα εργαζόμαστε, κινούμαστε και ζούμε την καθημερινότητα μας.




Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.