Στα «θρανία» για τα drones


Οι άδειες έχουν δοθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τα πρώτα μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο για τις τρεις κατηγορίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών: τα μικρότερα του ενός κιλού, τα 1-4 κιλών και τα 4-25 κιλών.

Από μηδενική βάση χρειάστηκε να ξεκινήσουν οι δύο πρώτες σχολές χειριστών drones στην Ελλάδα – η 3D A.E. στη Θεσσαλονίκη και η Hellenic Drones στην Αττική. Οι άδειες δόθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μόλις πριν από ένα μήνα, ενώ πέντε άτομα αποτελούν την πρώτη σειρά εκπαιδευόμενων στην Αθήνα, με τα μαθήματα να ξεκινούν μέσα στον Αύγουστο. «Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον παγκόσμιο χάρτη σχετικά με το σύστημα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ), η εταιρεία μας θέλησε με γρήγορους ρυθμούς να τις προλάβει, δημιουργώντας το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο στην Αττική», αρχίζει να λέει ο υπεύθυνος κ. Δημήτρης Σκληρός. «Ο βασικός μας εκπαιδευτής φοίτησε σε σχολή της Αγγλίας και πήρε, στη συνέχεια, την πιστοποίηση από την ΥΠΑ κατόπιν εξετάσεων – αναγκαστικά, οι πρώτοι εκπαιδευτές έπρεπε να έχουν κάποιο πτυχίο αναγνωρισμένο στο εξωτερικό, αφού δεν υπήρχε εδώ κάτι αντίστοιχο. Συνολικά, οι εκπαιδευτές αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους πέντε».

«Τα drones είναι το μέλλον», δηλώνει ο κ. Δημήτρης Σκεπαστιανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 3D Α.Ε., η οποία λειτουργεί από το 1976 με αντικείμενο τους ψεκασμούς αρχικά και στη συνέχεια τα προγράμματα τροποποίησης καιρού – η εταιρεία εκτελεί το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

 Read More : allaboutdrones
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.