Η έκθεση PROKAT HOME Expo θα παρουσιάσει σύγχρονους τρόπους δόμησης και καταρρίπτει όλους τους μύθους γύρω από τα προκατασκευασμένα σπίτια



Η έκθεση PROKAT HOME με πρωταγωνιστές τις PREFAB & MODULAR κατασκευές έρχεται τον Μάιο του 2018 για να προβάλλει και να αναδείξει νέους τρόπους δόμησης.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις & εξελίξεις για:

- Προκατασκευασμένες & Σπονδυλωτές Κατοικίες (Profab & Modular Homes)
- Μετακινούμενα Σπίτια (Mobile Homes)

Θα έρθουν σε επαφή με νέους πελάτες, θα γνωρίσουν τις επιθυμίες τους και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν νέες έξυπνες, γρήγορες, ασφαλείς, «πράσινες» & οικονομικές λύσεις για την απόκτηση της μελλοντικής κατοικίας τους.

Οι επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου θα γνωρίσουν προτωποριακά συστήματα δόμησης που θα τους δώσουν την δυνατότητα να επενδύσουν γρήγορα & οικονομικά σε κατασκευές ή επεκτάσεις τουριστικών καταλυμάτων, δίνοντας ώθηση και προστιθέμενη αξία στο τουριστικό τους προϊόν.

GREEN, FASTER, SMARTER HOME


Καταρρίπτουμε όλους τους μύθους γύρω από τα προκατασκευασμένα σπίτια


Η αγάπη μας για το “τούβλο” και τα στερεότυπα γύρω από τα χτιστά σπίτια, ίσως μας εμποδίζουν πολλές φορές να συμβαδίσουμε με την εποχή, την τεχνολογία και όλα όσα μπορούν να μας προσφέρουν. Το πρώτο μας βήμα στη γνώση, είναι να “σπάσουμε” τους μύθους. 


Μύθος 1: Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι “δεύτερης” ποιότητας

Ένας παλιός μύθος που είχε κάποια στοιχεία αλήθειας όταν ξεπρόβαλαν στην αγορά τα πρώτα πάμφθηνα αλλά κακάσχημα μεταλλικά σπιτάκια από ελενίτ.

Η αλήθεια όμως πλέον, είναι πως τα προκάτ σπίτια φτιάχνονται από πλήθος ποιοτικών υλικών ενώ αισθητικά, μπορείς να βρεις μέχρι και επαύλεις!


Μύθος 2: Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι για προσωρινές ή εξοχικές κατοικίες, όχι για κύριες

Αυτός ο μύθος ξεκίνησε από το γεγονός πως λόγω του χαμηλού κόστους, οι περισσότεροι καταναλωτές επέλεγαν προκάτ σπίτια για το εξοχικό τους. Όμως, τίποτε δεν το εμποδίζει να στεγάζει μια οικογένεια καθώς η διάρκεια ζωής ενός προκάτ σπιτιού είναι το ίδιο μεγάλη.

Mερικές φορές μάλιστα, είναι μεγαλύτερη του παραδοσιακού, διότι “σηκώνει” πολλές αλλαγές ακόμη και μετακίνηση ή πλήρη μεταρρύθμιση, κάτι που το χτιστό δεν επιτρέπει αν δεν το γκρεμίσεις.


Μύθος 3: Τα προκατασκευασμένα σπίτια καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια

Τα στερεότυπα γύρω από τα “ψεύτικα” σπίτια γεμάτα “τρύπες” δίνουν συχνά την αίσθηση στους περισσότερους ότι το σπίτι θα μπάζει τον χειμώνα και θα βράζει το καλοκαίρι. Αυτό ενδεχομένως να συνέβαινε με τα πρώτα προκάτ σπίτια από ελενίτ πολλές δεκαετίες πριν, όμως τώρα, η εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει ένα προκάτ είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους να το επιλέξει κανείς.

Σκέψου μόνο ότι ένα βιοκλιματικό προκάτ σπίτι έχει σταθερή θερμοκρασία 17 βαθμών Κελσίου ανεξάρτητα από το τί καιρό κάνει!


Μύθος 4: Τα προκατασκευασμένα σπίτια καταστρέφονται ευκολότερα

Πρόκειται για έναν πολύ διαδεδομένο μύθο αλλά αυτό που στ’ αλήθεια ισχύει είναι πως οι προδιαγραφές ασφαλείας καθώς και η ποιότητα των υλικών των προκάτ σπιτιών είναι οι ίδιες με εκείνες των παραδοσιακών χτιστών σπιτιών.

Ισχύει η ίδια νομοθεσία, ενώ έχοντας πλέον πολλά χρόνια που βρίσκονται τα προκάτ στην αγορά, πλέον ξέρουμε πως η αντίστασή τους στην φωτιά, τον σεισμό ή την καταιγίδα δεν είναι μικρότερη, αντίθετα σε μερικές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη. 


Μύθος 5: Τα προκατασκευασμένα σπίτια βγαίνουν σε προκάτ ίδια σχέδια

Ο φόβος των περισσότερων να μην μοιάζει το σπίτι τους με του διπλανού και οι παλιές διαφημίσεις που έδειχναν 3 ή 4 συγκεκριμένους τύπους σπιτιού μόνο, συντέλεσαν στον μύθο αυτό.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι σήμερα μπορείς να πάρεις ένα χαρτί κι ένα μολύβι, να σχεδιάσεις το σπίτι των ονείρων σου όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί και να το παραγγείλεις σε προκάτ. Είναι τόσο ευέλικτα πλέον τα σχέδια των προκατασκευασμένων σπιτιών.


Μύθος 6: Τα προκατασκευασμένα σπίτια χάνουν εύκολα την αξία τους

Μέχρι πριν 20 χρόνια τα έτοιμα σπίτια δεν είχαν καμία αξία και είτε πουλούσες οικόπεδο σκέτο είτε με προκάτ, η αξία ήταν ίδια. Στις μέρες μας αυτό είναι σχεδόν αστείο διότι ένα τελειωμένο προκάτ σπίτι δύσκολα ξεχωρίζει από ένα χτιστό και η αξία του παραμένει ακριβώς όπως σε ένα παραδοσιακό σπίτι.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, το γεγονός ότι ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να το μεγαλώσει ή διαρρυθμίσει όπως επιθυμεί, ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αξία του.



[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.