Drones και Εφαρμογές Ασφάλειας

Η αποδοχή, οι προοπτικές ανάπτυξης και οι εφαρμογές των drones σχετικά με την ασφάλεια καθώς επίσης και το κανονιστικό πλαίσιο και οι anti–drones τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στην παγκόσμια αγορά, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της έκθεσης που δημοσίευσε πρόσφατα το IFSEC GLOBAL με τη χορηγία της Aviat Drones. 


Τα βασικά σημεία της έκθεσης «The security drones report 2017» που παραθέτουμε συνοπτικά σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον για τη σύνδεση των Drones και του τομέα της ασφάλειας. Η έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο IFSEC GLOBAL, είναι αποτέλεσμα μελέτης των στοιχείων που προέκυψαν από ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν εκατοντάδες επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας, από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτική είναι η αρχική αναφορά, ότι υπηρεσίες και επιχειρησιακές λειτουργίες σε παγκόσμιο επίπεδο αξίας περίπου 98,5 δισ. Λιρών, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από drones μέχρι το 2020, όπως εκτιμά μία έρευνα της PriceWaterhouseCoopers που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2016.

Αυτή η τεχνολογίας ξεκίνησε – όπως οι θερμικές κάμερες και πολλές άλλες προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας – από τον στρατό. Με την ονομασία UAV (unmanned aerial vehicles = μη επανδρωμένα αεροσκάφη) τα συστήματα αυτά εδώ και χρόνια αξιοποιούνται για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση υπόπτων τρομοκρατίας και άλλων στόχων, με αισθητά μικρότερο κόστος απ’ ότι τα συμβατικά επανδρωμένα αεροσκάφη και βρίσκονται στο πεδίο των επιχειρήσεων πολλών κρατών.

Source: allaboutdrones.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.